WELKOM IN DE BUURT

Guesthouse N° 23 is een perfecte uitvalsbasis voor verschillende soorten dagtrips. Of je nu houdt van natuur, cultuur of  sportieve activiteiten. Ook gastronomisch word je in deze buurt meer dan verwend. Wij delen graag onze beste adresjes met jou!
Deule - Sint-Martens Latem - Leie

SINT-MARTENS-LATEM EN DEURLE

Deurle staat niet alleen bekend omwille van zijn kunstenaars. De dorpskern is met zijn kerkhof, kerk en idyllische huisjes heel attractief. Niet in het minst door de groene omgeving die alom in het dorp aanwezig is. Heerlijk om te wandelen of te fietsen tussen de mooie villa's en de prachtige dreven. Maar ook de terrasjes aan de waterkant en de boottochtjes op de Leie zijn een aanrader.

www.langsdeleie.be

GENT

Gent ademt geschiedenis maar borrelt tegelijk van cultuur en modern stadsleven.

Ben je muziek- of cultuurliefhebber? Ook dan is Gent the place to be: er vinden jaarlijks tientallen evenementen en festivals plaats, met de Gentse Feesten als absoluut hoogtepunt.

Kom shoppen in Gent! Een groot deel van het centrum is winkelwandelgebied. De auto kan je kwijt in een van de ruime ondergrondse parkings.

Zin om Gent ‘anders’ te verkennen? Ga dan op pad met een gids! Er is keuze genoeg: thematische tochten bij een van de gidsenverenigingen, begeleide joggingtours of een wandeling rond het verdwenen Lam Gods-paneel.

Wat je overdag gezien hebt, bekoort zo mogelijk nog meer na zonsondergang dankzij het ingenieuze lichtplan. Dat de stad iets met licht heeft, bewijst het driejaarlijkse Lichtfestival in januari. Dan wordt Gent écht lichtjes fantastisch.

Gent - Grasmarkt - shopping
Brugge

BRUGGE

Brugge is een van de mooiste steden van Europa. Met recht en reden zette UNESCO in 2000 de volledige historische binnenstad op de lijst van werelderfgoed. Tussen de kronkelende steegjes en romantische reien waan je je bijna in de middeleeuwen.

 

Het rijke aanbod aan musea geeft een indrukwekkend beeld van de bewogen geschiedenis van deze stad. Ook hedendaagse cultuur is aan de orde in Brugge. Zo is er het nieuwe Concertgebouw, dat tot de belangrijkste in Vlaanderen behoort.

Golf court in de buurt

GOLF

Golfend België telt heel wat golfbeauty’s en daar hoort de Royal Latem ongetwijfeld bij. Deze baan werd in 1909 geopend en werd in de jaren 50 hertekend door Martin Hawtree. Dit is een parkbaan in de puurste zin van het woord: schitterende villa’s met bloeiende tuinen omringen de fairways en geven een extra tintje aan het terrein, dat mateloos karakter uitstraalt. Je wordt omgeven door de prachtigste bomen (eiken, beuken en dennen) waaronder sommige imponerende 200-jarige exemplaren. Dit is beslist niet de langste baan van België, maar wel uiterst technisch en daardoor steeds uitdagend. Ontdek ook het clubhouse dat in een prachtig gebouw werd ondergebracht. Ook terras en keuken verdienen een bijzondere vermelding. Een uitzonderlijke club waar het altijd leuk toeven is…

Belgische kust - Knokke - Cadzand

DE KUST

Even gaan uitwaaien aan zee?  Zowel de Belgische als de Nederlandse kust zijn heel gemakkelijk bereikbaar vanuit Deurel.  Kies je voor het bruisende en mondaine Knokke of voor het rustige Cadzand? Ook hier weer voor elk wat wils!